top of page
Suche
  • info

Gouden regels voor een professionele feedbackcultuur

Door feedback te geven en te ontvangen worden wederzijdse verwachtingen duidelijk en misverstanden voorkomen. Door feedback voelt iemand zich gezien en erkend en is daarom bepalend voor de werksfeer. Feedback helpt je als manager resultaatgericht te verbeteren en te innoveren.


7 gouden regels bij het geven van feedback

1. geef feedback vanuit het “ik-perspectief”: vertel wat jij hebt waargenomen en welk gevoel je hierbij had.

2. feedback constructief verwoorden: zo werkt feedback motiverend.

3. feedback is actueel: geef je feedback zo snel mogelijk. De kans op herkenning is dan groter.

4. feedback is concreet en specifiek: Hoe specifieker je bent, hoe meer de ander ervan kan leren. Geef geen interpretaties.

5. toon waardering voor je gesprekspartner: leef je in de situatie van de ander in. Vraag je af wat de meerwaarde is voor de ander.

6. Feedback is beschrijvend: zeg niet rechtstreeks 'jij doet dit fout', maar beschrijf het effect van zijn gedrag. Bijvoorbeeld: 'jouw werkhouding zorgt er soms voor dat ...'.

7. Geef suggesties voor verandering van het gedrag: bied een alternatief.


Een professionele feedbackcultuur is de succesfactor van intelligente organisaties. Zij hebben een cultuur waar feedback normaal is

16 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

cross⁓border Magazin 0/2021 DE

Unser zweites Magazin ist erschienen. Interviewpartnerin ist Maike Hajjoubi, Leiterin der Euregio Rhein-Maas-Nord. Wir sind sehr stolz, eine so kompetente Partnerin gewinnen zu können. Viel Spaß bei d

コメント


bottom of page